kamperen in kalahari woestijn

Rauwe wildernis van Afrika: voor échte avonturiers!

Afgelopen weken is Mark met 6 vrienden op pad geweest naar Botswana. Eerder bezocht hij in Botswana met een 4WD met tent op het dak de Okavango Delta, Moremi en Chobe N.P.. Dit jaar ging de tocht naar Kalahari Desert Game Reserve en de Makadikgadi Pans. Wie bekend is in Afrika weet dat ik het dan over één van de puurste delen van Afrika heb met prachtige landschappen en rauwe wildernis.  Een reis voor échte avonturiers en ervaren reizigers!  Lees meer

De mooiste strandbestemmingen na je safari in Afrika

Wil jij je safari-rondreis in Afrika met een mooie strandbestemming afsluiten? Nagenieten van je safari-reis op een verlaten wit strand? Hangmat onder de palmboom, beetje duiken of snorkelen in een diepblauwe zee? Daarnaast genieten van verse vis, fruit en lekkere drankjes?

En laat me raden….je wil dat natuurlijk het liefst zonder al te veel andere mensen om je heen? Ik deel graag mijn favoriete strandbestemmingen in Afrika waar je dit kan beleven!
Lees meer

Top 5 mooiste plekken in Afrika

Overweeg je een safari-rondreis in Afrika te maken? Welk land kies je? Namibië verschilt net zo veel van Tanzania als Italië van Finland. Belangrijk dus om goed voor ogen te hebben wat je wil zien en meemaken tijdens je safari-rondreis naar dit fantastische continent! Onderstaand de top 5 van meest bijzondere plekken in Afrika geselecteerd door reizigers die in 2016 een individuele safari rondreis via Selous Safaris boekten.

Lees meer

De mooiste wandelsafari’s in Afrika

Wil jij Afrika van heel dichtbij meemaken? Ben jij niet bang om oog in oog met een buffel of giraffe te staan? Schrik jij er niet voor terug om midden in de bush te slapen met het gebrul van leeuwen om je heen? Tijdens een wandelsafari in Afrika is de kans groot dat je dit allemaal meemaakt. Je trekt onder leiding van gewapende gidsen/rangers voor enkele dagen te voet de bush in en slaapt daar ook. Je volgt sporen en leert alles over de natuur. Een geweldige ervaring. Gevaarlijk? Zorg in ieder geval dat je onder leiding gaat van een ervaren en gecertificeerde ranger die in dienst is bij een betrouwbare organisatie. Ik heb vier mooie wandelsafari’s in Afrika voor je geselecteerd.

Lees meer

Fotografie wedstrijd 2017: Afrika is mooi!

Net als vorig jaar organiseert Selous Safaris ook dit jaar een fotografie wedstrijd. Doet u mee? Zend uw mooiste foto uit Afrika in voor 1 maart a.s. en maak met uw inzending kans op een fotografieworkshop in de Oostvaardersplassen!

Winnende foto Categorie Wildlife (Gerard Collet)
Lees meer

Ontdek jezelf opnieuw in Zuid Afrika

Bekruipt jou in deze donkere november dagen ook het gevoel dat je meer uit jezelf, het werkend bestaan en/of je relatie kunt halen? Ik hoor veel mensen om me heen die behoefte hebben om aan het einde van het jaar de balans op te maken. Zij stellen zich de vraag: ‘Is dit nu wat ik verwacht van het leven? Wil ik dit gestress en geren nog langer, hoe krijg ik een betere balans in mijn leven? Is dit wat ik te doen heb of is er meer? ‘

Lees meer

Vier tips bij het boeken van een fotografie safari

Ongekende wildernis en natuurschoon en bijna altijd schitterend weer! Wildlife fotografie in Afrika is geweldig. Staat een fotografie-safari ook hoog op jouw wenslijstje? Lees in dit blog waar moet je op moet letten bij het boeken van een fotografie-safari.Fotografie safari naar Botswana (Foto: Valeri Berns - Selous Safaris)

Lees meer

Afrika te paard

Stel je eens voor hoe het voelt om op de rug van een paard de Afrikaanse natuur te ervaren! Het wild van heel dichtbij te benaderen? Onvergetelijke zonsondergangen mee te maken terwijl je de laatste kilometers van je tocht met je paard naar je tentenkamp aflegt. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat geweldig is! Zelf rij ik regelmatig paard op de Veluwe. De Nederlandse natuur is zonder meer schitterend. Mijn meest indrukwekkende paardijtochten heb ik echter in Afrika gemaakt! Op de rug van je paard ben je zó dicht bij de natuur en kun je wild van zó dichtbij benaderen. Wild ruikt jou namelijk niet, alleen je paard. Een ervaring voor je leven! Ik deel graag de mooiste paardrijtochten bij de beste stallen van Afrika met je.

Lees meer

Het pure Zambia: een geweldig safari-land

Zambia is een safari-bestemming in opkomst. En terecht! Het land heeft prachtige pure nationale parken, een vriendelijke bevolking en heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van zijn infrastructuur. Met KLM vlieg je dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar de hoofdstad Lusaka waar je safari-avontuur kan beginnen. Vier bijzondere plekken in Zambia die je niet snel zal vergeten.

 
Lees meer

Veilig op reis naar Afrika

Wil je op safari naar Afrika maar zie je een georganiseerde groepsreis niet zo zitten? Steeds meer mensen kiezen voor een individuele safari-rondreis. Lekker de tijd aan jezelf. Kunnen stoppen voor foto’s, zo vaak en lang als je wilt. Met deze vier ‘veilig op safari naar Afrika’ tips wordt het een geweldig én verantwoordelijk avontuur!
Lees meer