De mooiste wandelsafari’s in Afrika

Wil jij Afrika van heel dichtbij meemaken? Ben jij niet bang om oog in oog met een buffel of giraffe te staan? Schrik jij er niet voor terug om midden in de bush te slapen met het gebrul van leeuwen om je heen? Tijdens een wandelsafari in Afrika is de kans groot dat je dit allemaal meemaakt. Je trekt onder leiding van gewapende gidsen/rangers voor enkele dagen te voet de bush in en slaapt daar ook. Je volgt sporen en leert alles over de natuur. Een geweldige ervaring. Gevaarlijk? Zorg in ieder geval dat je onder leiding gaat van een ervaren en gecertificeerde ranger die in dienst is bij een betrouwbare organisatie. Ik heb vier mooie wandelsafari’s in Afrika voor je geselecteerd.

Zuid Afrika- Noord Kruger Park

Deze drie daagse walking safari vindt plaats in één van de meest afgelegen delen van Zuid Afrika. Je trekt onder leiding van drie ervaren gidsen/rangers door een geweldig divers landschap en slaapt ’s nachts in een comfortabel ‘mobile camp’.  Zodra de zon op is, ga je op pad. De bush ontwaakt en de dieren zijn rond dit tijdstip het meest actief, daar wil je bij zijn! De ranger wijst je op de sporen van de nacht en geeft uitleg over alles wat hij ziet. Je leert hoe je geluidloos leert lopen en je wild zo dicht en veilig mogelijk kan benaderen. Na een lange dag lopen, geniet je ’s avonds van je Afrikaanse sundowner. Onder het genot van een Afrikaans wijntje en Afrikaanse snacks zoals billtong zie je de zon achter de Afrikaanse savanne ondergaan. Een geluksmoment!

Botswana- Okavango Delta

Ook de Okavango Delta is een geweldig natuurgebied voor een walking safari. Met een klein vliegtuigje vlieg je vanuit Maun naar één van de schitterende camps in dit magnifieke natuurgebied. Vanaf ruim 150 meter hoogte zie je vanuit je vliegtuig het wild in de Delta lopen. Bij je camp aangekomen, kun je kiezen uit de verschillende wildactiviteiten zoals gamewalks en gamedrives per uitgeholde boomstam-kano’s (mokoro-excursies). Zowel wandelend als per mokoro kun je van heel dichtbij het wild naderen, een unieke ervaring. Als het donker wordt,  geniet je bij je kampvuur van de heldere Afrikaans sterrenhemel en val je in slaap met het leeuwengebrul op de achtergrond.

Zambia- South Luangwa

South Luangwa National Park in Zambia is – met ruim 9000 km2 – één van Zuidelijk Afrika’s mooiste parken. In dit pure wildernisgebied leven bijna alle Afrikaanse wildsoorten. Naast olifanten, buffels en zebra’s komen hier ook leeuwen, luipaarden, kudu’s, puku’s en de zeldzame wilde honden, voor. De Luangwa-rivier vormt de levensader van het park. South Luangwa kun je naast fantastische begeleide game walks ook begeleide avond- en nightgamedrives maken. Tijdens een night gamedrive ga je in het donker met speurlampen op zoek naar luipaarden en andere dieren die ’s nachts actief zijn. Heel spannend!

Zuid Afrika – iMfolozi/Hulhluwe National Park

iMfolozi-Hulhluwe is bekend om zijn neushoorns. Tijdens je walking safari zal je die hier dus ook vast tegenkomen. Neushoorns hebben slecht zicht, maar hun reukvermogen is des te beter. Zorg dat je dus niet in hun windrichting staat! Tijdens deze begeleide 3-daagse bush-wandeltocht slaap je twee nachten in de bush in afgelegen camp in tenten. Eten en drinken voor deze dagen wordt door ezels naar je bush-camp gebracht. Je persoonlijke bagage voor deze dagen draag jezelf in een rugzak.  De eerste dag loop je ca. 7 kilometer, de andere dagen ca 15 kilometer door dit indrukwekkende wildgebied. Kinderen ouder dan 12 jaar zijn welkom op deze walking-safari.