Vier tips bij het boeken van een fotografie safari

Ongekende wildernis en natuurschoon en bijna altijd schitterend weer! Wildlife fotografie in Afrika is geweldig. Staat een fotografie-safari ook hoog op jouw wenslijstje? Lees in dit blog waar moet je op moet letten bij het boeken van een fotografie-safari.Fotografie safari naar Botswana (Foto: Valeri Berns - Selous Safaris)

Voertuig

Het type auto en het aantal medereizigers heeft veel invloed op de gamedrives en je fotografie. Een zitplaats in het midden op een bank tijdens een safari kan je fotografie mogelijkheden enorm beperken. Laat je voor boeking van je fotografie safari informeren over het type voertuig dat ingezet gaat worden en het maximum aantal reizigers dat meegaat.

Research en planning van de reis

Planning en research verhogen de kans om datgene te zien wat je wil zien en wil fotograferen. Het gedrag van dieren is vaak seizoensgebonden en vaak zelfs afhankelijk van de tijd van de dag. Bij een georganiseerde fotografie-safari wordt deze research voor jou gedaan en wordt de planning van de safari erop afgestemd. Dieren zijn bovendien routineus. Een goede gids of reisleider kent deze routine, stemt de dagindeling hier op af en verhoogt daarmee jouw kans op mooie foto’s. Een waardevolle investering dus waarmee je de teleurstelling van een leeg wildpark kan voorkomen.

Goede faciliteiten en begeleiding

Zorg dat je tijdens je fotografie-safari verblijft in camps en lodges die over goede oplaadmogelijkheden voor je apparatuur beschikken en waar faciliteiten zijn om ’s avonds foto’s te beoordelen en te ver- en bewerken. De feedback van een professionele meereizende fotograaf, zorgt er voor dat jouw fotografie skills tijdens de safari steeds beter worden en je foto’s steeds mooier. Veel georganiseerde fotografie-safaris bieden de mogelijkheid om ’s avonds foto’s met elkaar te beoordelen en van feedback te voorzien. Vraag er naar bij je boeking.

Lees je in of volg een workshop

Een goed begin is het halve werk! Wil jij je optimaal voorbereiden op je fotografie safari? Download dan hier het gratis e-book Reisfotografie van Vakantieboulevard.nl of volg dan een inleidende workshop safari fotografie. Tijdens deze voorbereidende cursus werk je – onder begeleiding van een de zeer ervaren wildlife fotograaf – aan je fotografie skills zodat je ter plekke niet meer hoeft na te denken over camera instellingen en je je direct kan richten op je omgeving.