Afrika te paard

Stel je eens voor hoe het voelt om op de rug van een paard de Afrikaanse natuur te ervaren! Het wild van heel dichtbij te benaderen? Onvergetelijke zonsondergangen mee te maken terwijl je de laatste kilometers van je tocht met je paard naar je tentenkamp aflegt. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat geweldig is! Zelf rij ik regelmatig paard op de Veluwe. De Nederlandse natuur is zonder meer schitterend. Mijn meest indrukwekkende paardijtochten heb ik echter in Afrika gemaakt! Op de rug van je paard ben je zó dicht bij de natuur en kun je wild van zó dichtbij benaderen. Wild ruikt jou namelijk niet, alleen je paard. Een ervaring voor je leven! Ik deel graag de mooiste paardrijtochten bij de beste stallen van Afrika met je.

Namibië: Tiendaagse paardrijtrektocht door de woestijn

Wat dacht je van een paardijtocht door de schitterende Namib Naukluft woestijn? De tiendaagse trektocht start bij de rode zandduinen van de Sossusvlei en eindigt aan de Atlantische kust bij Swakopmund. ’s Ochtends start je al vroeg en dagelijks leg je in zes tot acht uur, trajecten van 20 tot 50 kilometer te paard af. Het terrein is ruig, je doorkruist canyons, gaat door rivierbeddingen en komt dichtbij giraffes, oryxen en springbokken. Het mooiste moment van de dag is het einde van de dag. Door de lage zon kleurt de woestijn schitterend rood en paars. Mijn lievelingsmoment van de dag en Afrika op zijn mooist. Om dat mee te maken op een paardenrug is onvergetelijk!

 

Tanzania: Vierdaagse trektocht te paard over de hellingen van de Kilimanjaro en Mount Meru

Deze trektocht kan makkelijk ingepland worden als onderdeel van een safarirondreis door Tanzania naar o.a. Serengeti en Ngorongoro. De eerste dag rij je door de Afrikaanse bush en voor je het weet sta je oog in oog met olifanten, wildebeesten, giraffes, zebra’s en nog veel meer wild. In de verte zie je de witte top van de Kilimanjaro. Deze omgeving is echt één van de mooiste van Oost Afrika en geweldig om vanaf de rug van een paard te beleven. Je overnacht in een comfortabel bush camp. ’s Avonds zit je bij je haardvuurtje en geniet je van de nachtelijke geluiden van de bush. Een geweldige ervaring!

Zuid Afrika: galopperen langs de witte stranden van St Lucia

Voor wie een paar uur op de rug van een paard zitten voldoende is, is een rit langs de kusten bij St Lucia in Zuid Afrika een aanrader. Ook minder ervaren ruiters kunnen hier genieten van de natuur en wild in het nabij St Lucia gelegen Game reserve. Onderweg kom je nijlpaarden, wrattenzwijnen, zebra’s en soms zelfs krokodillen tegen. Ook is het mogelijk om uit te waaien langs kilometerslange witte verlaten stranden. Heerlijk om zo’n tocht als afwisseling in je safarirondreis op te nemen. Vanaf een paardenrug ziet Afrika er net weer even anders uit!

Botswana: in de voetsporen van David Livingstone door de Makgadikgadi pans

Een absolute aanrader is de vijfdaagse trektocht door de Makgadikgadi Pans in Botswana. Drie nachten overnacht je in een lodge in de Kalahari woestijn, twee nachten kampeer je in een luxe mobile camp aan de rand van deze bijzondere, eeuwenoude, spierwitte zoutpannen. Je volgt delen van de route die de ontdekkingsreiziger David Livingstone op dezelfde wijze 200 jaar geleden afgelegde. Onderweg picknick je onder eeuwenoude baobab bomen en geniet van het adembenemende landschap dat er nog net zo uitziet als twee eeuwen geleden!