Top 5 mooiste plekken in Afrika

Overweeg je een safari-rondreis in Afrika te maken? Welk land kies je? Namibië verschilt net zo veel van Tanzania als Italië van Finland. Belangrijk dus om goed voor ogen te hebben wat je wil zien en meemaken tijdens je safari-rondreis naar dit fantastische continent! Onderstaand de top 5 van meest bijzondere plekken in Afrika geselecteerd door reizigers die in 2016 een individuele safari rondreis via Selous Safaris boekten.

Op de vijfde plaats: Gonarezhou N.P. (Zimbabwe)

Gonarezhou betekent in de lokale taal ‘plek van de olifanten’. Dit schitterende park ligt in het zuidoosten van Zimbabwe. Prachtige rode zandstenen kliffen bieden uitzicht op een uitgestrekte vallei. Gonarezhou is uniek om zijn uitstekende mogelijkheden om wandelsafari’s te maken. Er komen nog maar weinig toeristen waardoor je je echt ‘Out of Africa’ voelt! Zie voor meer informatie eerder mijn blog over Zimbabwe.

Op de vierde plaats: Phinda, (Zuid-Afrika)

Wie aan een safari in Zuid-Afrika denkt, denkt vaak direct aan het Kruger N.P. Dit park associëren veel mensen met ‘druk’, ‘bussen met toeristen’ en ‘asfalt wegen’. Zuid-Afrika heeft echter ook prachtige voor veel mensen onbekende parken als Ithala en Hluhluwe-iMfolozi. Bovendien zijn er vele schitterende Private Game Reserves met geweldige faciliteiten. Kortom Zuid-Afrika is een prachtig (én betaalbaar) safari-land. Wat onze reizigers betreft springt Phinda er het meest uit. Phinda Private Game Reserve ligt een paar uur rijden ten noorden van Durban in Zuid Afrika. Meerdere luxueuze lodges liggen op unieke locaties in dit prachtige privé-park. De uitstekende gidsen zorgen voor één van de beste wild-life ervaring in Zuid-Afrika. Benieuwd naar meer unieke lodges in Zuid Afrika? In dit blog lees je meer over bijzondere lodges in Zuid-Afrika.

Op de derde plaats: Okavango delta (Botswana)

De Okavango Delta is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld en zeker het meest bijzondere van zuidelijk Afrika. De duurzame wijze waarop Botswana richting geeft aan toerisme maakt dat deze bestemming uniek blijft! De meeste reizigers vliegen vanuit Maun met een klein vliegtuigje naar één van de mooie lodges in de Delta. Wie de Delta van dichterbij wil ervaren kan er ook met een 4WD met tent op het dak op uit trekken. Wil je meer weten over een safari naar Botswana met tent op je dak? Lees dan dit blog

 

Op de tweede plaats Damaraland (Namibië)

De meeste reizigers die naar Namibië gaan, bezoeken de Nambi Naukluft woestijn, Sossusvlei, Etosha en de kust. Minder mensen denken aan het in het noord-westen gelegen Damara-land. Als je door Damaraland rijdt, geniet je van een bijzonder Tolkien-achtig woestijnlandschap. Zo mooi en zo kleurrijk dat je er stil van wordt. Hier leeft de woestijnolifant en overnacht je in schitterende eco-lodges. Spreekt dit je aan? Meer informatie over Damaraland kun je hier lezen.

 

Op de eerste plaats: Ndutu (Tanzania)

Het beeld dat veel mensen van safari- Afrika hebben, vind je in Ndutu: goudgeel gras, uitgestrekte vlaktes zo ver als je kijkt hier en daar een acaciaboom en een slapende leeuw eronder. Ndutu Area grenzend aan Serengeti National Park is regelmatig het decor van schitterende natuurfilms. Hier heb je grote kans een lion-kill mee te maken of terecht te komen in kuddes van honderden wildebeesten en zebra’s. Wil je meer weten over een safari naar Tanzania? Lees verder over de mooiste parken in Tanzania.

Spreken deze locaties, parken en lodges je aan? Zorg dat je er vroeg bij bent met boeken. De mooiste lodges en camps zitten snel vol. Lees voor info over beschikbaarheid en boeken op onze site