De mooiste strandbestemmingen na je safari in Afrika

Wil jij je safari-rondreis in Afrika met een mooie strandbestemming afsluiten? Nagenieten van je safari-reis op een verlaten wit strand? Hangmat onder de palmboom, beetje duiken of snorkelen in een diepblauwe zee? Daarnaast genieten van verse vis, fruit en lekkere drankjes?

En laat me raden….je wil dat natuurlijk het liefst zonder al te veel andere mensen om je heen? Ik deel graag mijn favoriete strandbestemmingen in Afrika waar je dit kan beleven!

Zuid Afrika, Sodwana Bay

Sodwana Bay is gelegen aan de Indische Oceaan in Zuid-Afrika. Het heeft een prachtige kustlijn, fantastische wandelroutes en ’s werelds meest zuidelijke koraalrif.

Sodwana Bay is onderdeel van het St. Lucia Wetland Park wat samen met het Maputoland Marine Reserve een 150 kilometer lang beschermingsgebied vormt vanaf de grens van Mozambique tot aan Cape Vidal. Sodwana Bay is een must voor duik- en snorkelliefhebbers.

De watertemperatuur kan in de zomer (van december tot maart) oplopen tot 29º C met een zicht tot 30 meter; een ongekende helderheid. Hier heb je de mooiste en meest verlaten stranden van zuidelijk Afrika. Omdat men hier niet aan/op het strand mag bouwen, kun je hier tientallen kilometers over prachtige, bijna geheel verlaten stranden wandelen.

 

Mozambique, Vilanculos

Mozambique heeft prachtige witte verlaten stranden. Vanuit Johannesburg vlieg je in ruim 1,5 uur naar Vilanculos. Deze relatief kleine stad is de belangrijkste toeristische plek van Mozambique.

Het is een plek waar zowel de backpackers als luxe reizigers komen om te genieten van de zon, zee en strand.  Bij enkele ecolodges kun je duurzaam en authentiek genieten van de rust, blauwe zee en diverse activiteiten. Denk hierbij aan kanoën, snorkelen en duiken.

Ook worden er boottrips en bezoeken aan lokale vissersdorpjes georganiseerd. De lodge is ruim opgezet met chalets die allen uitkijken op de strakblauwe zee. Met duurzame en eenvoudige materialen is er een geweldige sfeer gecreëerd.

De service is top! Hier zou je wel weken willen blijven!

Zanzibar Town

25 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij toeval op Matemwe Beach. Ik reisde toen met mijn ouders, man en zusjes door Zimbabwe, Zambia en Tanzania. We sloten onze reis af op Zanzibar.

Ons hotel in Zanzibar Town bleek niet te zijn wat we ervan voorgesteld hadden. Een locale chauffeur bood aan ons naar de andere kant van het eiland te brengen. Daar, zei hij, liggen de mooiste stranden van Zanzibar.

Matemwe Beach, Zanzibar

In een heel oude taxi reden we naar Matemwe Beach. Dit strand is gelegen aan de oostkant van het eiland. Over de hobbelwegen passeerden we kleine dorpjes. Onderweg roken we de specerijen en zagen we dowhs (traditionele vissersboten) over het blauwe water gaan.

In Matemwe Beach Cottages genoten we een week lang van ons bounty paradijs. Dit was inderdaad één van de mooiste plekken op aarde! 25 jaar later is Zanzibar nog steeds een topbestemming om je safari af te sluiten.

Nog altijd is de zee blauw, is Zanzibar Town levendig en kun je er snorkelen, duiken en kajakken. Voor verlaten stranden moet je helaas inmiddels wel elders zijn…