Botswana met 4WD en tent op je dak

Noem je Botswana dan denk je aan de Okavango Delta. Het Chobe National Park ligt in deze delta en is één van de beroemdste wildparken van Afrika. In schitterende lodges kun je genieten van de Big 5 en word je mateloos verwend. Een overnachting kost echter al gauw €300 tot €500 per nacht en is daarmee niet voor iedere reiziger weggelegd. Wie het aandurft kan Botswana echter ook op een andere manier ontdekken! Botswana met 4WD en tent op je dak!

 

Kampeersafari met tent op je dak

Met 4WD en tent op je dak erop uit!

Botswana is een veilig land om zelf met een auto te bereizen. 4WD´s zijn bovendien van alle gemakken voorzien. In een mum van tijd zet je je daktent op en geniet je zelfs vanuit je bed van de heldere sterrenhemel en de nachtelijke geluiden. Bij de ondergaande zon drink je in een lekkere stoel een koud biertje uit je eigen ijskastje.

Botswana: Chobe N.P.

Chobe N.P. heeft diverse op schitterende plekken gelegen kampeervoorzieningen. Serondella, ook wel Chobe River front genoemd, is het makkelijkst toegankelijk. Honderden olifanten baden te midden van plonzende nijlpaarden in de Chobe River. Omdat het zo makkelijk toegankelijk is, wordt het ook het meest bezocht.

Kampeerplaats in Chobe N.P.

Verder rijden met je 4WD en tent op je dak

Met je eigen 4WD heb je met de drukte echter niks te maken en rijd je door naar andere minder druk bezochte parkdelen. Zoals naar bijvoorbeeld Savuti dat rots- en woestijnachtig is en  afgewisseld  wordt met gras- en zandvlaktes. De hete zon zorgt voor een zinderend Afrikaans beeld. Leeuwen leven hier in grote groepen en overmeesteren regelmatig op gecoördineerde wijze groot wild als olifanten en buffels.
’s Nachts geniet je in je dak-tent van de nachtelijke geluiden. ’s Ochtends bak je een eitje op je eigen kampvuur. Dit is écht safari!

Botswana: De Makgadikgadi Pans

Bijkomend voordeel is dat je met je eigen 4WD en je tent op het dak ook andere delen van dit schitterende land kunt verkennen. Niet te missen zijn bijvoorbeeld de zoutpannen van Makgadikgadi. Deze spierwitte zoutpannen vormen de bovengrens van de Kalahari-woestijn. ‘s Nachts weerspiegelt het maanlicht op deze witte zoutpannen en geeft een heel mysterieus licht. In het zuidwestelijke deel van de Pans ligt het magische eeuwenoude Kubu-eiland. Honderden jaren oude baobabbomen staan op een 20 meter hoge en kilometers lange granieten rots. Dit geeft een fantastisch uitzicht over de zoutpannen. Op deze plek voel je je echt helemaal alleen op de wereld. Een geweldige ervaring.

Goede voorbereiding en actuele kennis is een must

 

Voorbereiding

Een kampeersafari naar Botswana vraagt om een zeer goede voorbereiding. Regen en droogte kunnen de condities van de wegen per week doen veranderen. Het is belangrijk altijd op de hoogte te zijn van de laatste situatie. Goed materiaal is een must.

Een kampeersafari naar Botswana is goed te combineren met een kanosafari in Zambia of Zimbabwe. Ook een combinatie met Namibië of een start in Zuid Afrika is een goed idee. Een bezoek aan de schitterende Victoria Falls waar je diverse outdooractiviteiten hebt zoals raften, is een onvergetelijke ervaring.

Meer weten bel ons en we denken graag met je mee.