Het betoverende Damaraland in Namibië

Damaraland: een Tolkien-achtig landschap met de bergtoppen en rots partijen

 

Damaraland

Rijdend door Damaraland ervaar je een Tolkien-achtig sprookjeslandschap. Diverse bergtoppen domineren het landschap. Het rode rotslandschap steekt fel af tegen de blauwe lucht. Tussen de rotsen zie je kralen waar lokale stammen met hun vee wonen. Rijd je in je 4WD over gravelwegen, dan val je van de ene unieke natuurervaring in de ander. Je fotocamera maakt overuren.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de bekendste ‘attractie’ van deze regio. In de vallei vind je rotsen waarop talloze, eeuwenoude rotstekeningen gevonden zijn. Omdat de bron van de vallei even vaak droog als vol water stond, was het voor de bewoners een twijfelend proces of er water zou zijn. Vandaar ook de naam Twyfelfontein.

Woestijnolifanten in Namibië

Woestijnolifanten

In deze bijzondere regio heb je de kans de woestijnolifant aan te treffen. Olifanten drinken gemiddeld 100 tot 200 liter water per dag. Omdat water in het droge Damaraland nauwelijks aanwezig is, moeten de olifanten lange afstanden afleggen om aan hun voedsel en waterbehoefte te komen. Zij leggen gemakkelijk 70 km per dag af en zijn gewend geraakt aan de lage waterbehoefte van 25 tot 50 liter.

Schitterende kleinschalige lodges

In Damaraland liggen schitterende kleinschalige lodges. Naast een unieke ligging, blinken deze lodges uit in service en dienstverlening. Op de mooie websites van Okahirongo Lodge en Mowani Mountain Camp tref je foto’s en filmpjes aan. Beelden zeggen immers veel meer dan woorden.

Vanuit Namibië naar Chobe N.P. in Botswana

 

Goed voorbereid op pad

Voordat je dit fantastische land gaat bezoeken, een aantal handige tips:

  • De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid Afrikaanse rand. Deze munt staat momenteel erg gunstig ten opzichte van de euro waardoor reizen naar Namibië dit jaar relatief goedkoop en aantrekkelijk is.
  • Damaraland is, mits goed voorbereid, per 4WD prima zelf te bereizen. Het is mooi te combineren met een bezoek van enkele dagen aan het Etosha N.P. Vervolgens kun je via de wildparken op de Caprivistrip doorreizen naar het Chobe N.P. in Botswana en je auto afleveren in Vic Falls in Zimbabwe.

Krijgt u al zin? Wilt u meer weten? Bel ons voor een afspraak. Wij denken graag met u mee en delen onze kennis van Afrika met u!