Bijzondere lodges in Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een heerlijk vakantieland. Het land heeft alles wat je je kan wensen: schitterende en afwisselende natuur, mooie wildparken, een vriendelijke bevolking, lekker eten en natuurlijk een fijn klimaat. Het land is heel goed zelf te bereizen en heeft een groot aanbod aan bijzondere accomodaties. Bijgaand vier bijzondere lodges in Zuid Afrika die je niet mag missen!

Onder de blote sterrenhemel

Een geweldige en unieke ervaring is slapen onder de blote sterrenhemel in Afrika. De geluiden van de Afrikaanse nacht om je heen en het zien van de melkweg maken je nacht onvergetelijk. Deze ervaring beleef je in de Star Suite in Kagga Kamma Nature Reserve – van alle luxe en comfort voorzien. De schitterende suite is gebouwd in de rotsen van het Ceder gebergte circa 250 kilometer ten noorden van Kaapstad. Niet alleen vanuit je bed kun je genieten van de sterren, uiteraard is er ook een ‘Star-bath’ (sterrenbad) met een panoramisch uitzicht!

Bijzondere lodges in Zuid-Afrika: onder de sterrenhemel (Foto: Selous Safaris)

Witte stranden en blauwe oceaan

Je moet even je best doen om deze lodge te bereiken maar dan krijg je ook wat! De Sodwana Beach Lodge, gelegen aan de Indische Oceaan, is een paradijs. Vanuit je lodge kijk je uit over de maagdelijke witte stranden van de kust van Maputuland in Kwazulu Natal. Alle chalets zijn gebouwd op palen. Vanaf je eigen terras geniet je van schitterende zonsondergangen en kijk je uit over de prachtige oceaan. Volgens kenners is dit bovendien één van de beste duik- en snorkellocaties van Zuid-Afrika.

Bijzondere lodges in Zuid-Afrika: Sodwana Beach Lodge (Foto: Selous Safaris)

De boom in!

Vijfsterrencomfort midden in een wildpark? Dat kan vlakbij het Kruger Park in de Chalkley Tree houses. Rond zonsondergang word je in je Tree house welkom geheten met een koude witte wijn of champagne. Vanaf je eigen platform geniet je op veilige hoogte van het wildspektakel beneden je.  ’s Avonds slaap je in een heerlijk comfortabel bed en word je in slaap gezongen door de nachtelijke Afrikaanse bush geluiden. Dit vergeet je je leven niet!

 

Bij de bushmen logeren

Benieuwd hoe de ‘bushmen’ leven? Hoe het is om helemaal aangewezen te zijn op de natuur? Hoe het is om te leven met een minimum aan water en hoe overdonderend stil de woestijn kan zijn? Dat kun je ervaren in de !Xaus Ecolodge. Een zeer comfortabele lodge in het Kgalagadi Transfontier Park. Om van deze bijzondere plek te genieten moet je wel eerst 90 zandduinen over. Je waant je aan het einde van de wereld. Er is geen wifi en maar een beperkt aantal uur aan elektriciteit. Wat je er voor terugkrijgt is niet te beschrijven. De schoonheid van de woestijn is zo overweldigend!

 

De beschreven lodges zijn slechts een greep uit alle accomodaties die Selous Safaris voor u kan boeken. Bel ons voor een afspraak en wij delen nog veel bijzondere overnachtingsmogelijkheden met u.