Safari naar Zimbabwe

Zimbabwe? Dat is toch dat Afrikaanse land met die dictator die in 2000 blanke eigenaren op gewelddadige wijze hun boerderijen afnam? Dat klopt. Reizigers bleven sindsdien weg. Jammer want vóór 2001 was het een fantastisch safari-land. Met vriendelijke bevolking, goede infrastructuur, weinig corruptie en geweldige mogelijkheden om ‘The Big 5’ te zien. Ook nu is een safari naar Zimbabwe geen gek idee!

Zimbabwe is een geweldig safari-land (Foto: Wilderness Safaris)

Het gaat de goede kant op met Zimbabwe

De laatste jaren is er herstel. De hyperinflatie is voorbij. De schappen van de supermarkten zijn gevuld, hippe koffietentjes zijn ook hier geopend en toerisme trekt aan. Bovendien is de bevolking nog net zo goedlachs en optimistisch als 15 jaar geleden. Reden om een safari naar Zimbabwe weer serieus te overwegen!

Vijf hoogtepunten in Zimbabwe die je tijdens je safari naar Zimbabwe niet mag missen!

Bruisende hoofdstad Harare

In Harare komen de meeste internationale vluchten aan. Via Nairobi of Johannesburg vlieg je vanuit Europa naar deze hoofdstad. Het is een bruisende stad vol Afrikaanse markten maar ook met hippe buitenwijken waar lokale bevolking, Indiërs, Chinezen en blanken in koffiebars met wifi van hun cappuccino genieten.

 

Struikelen over de olifanten in Hwange National Park

Hwange National Park is het bekendste nationale park in Zimbabwe. Door het ontbreken van omheiningen migreert wild vanuit Hwange vrij naar de naastgelegen wildparken Chobe en Moremi (Botswana).  Afgelopen jaren zijn hier mooie nieuwe camps en lodges gebouwd. Meer dan 100 zoogdiersoorten en 400 vogels komen in grote getalen voor. Zo kan je bij je bezoek bijvoorbeeld bijna ‘struikelen’ over één van de 30.000 olifanten.

 

Leeuwen spotten in Ghonarezhou National Park

Gonarezhou betekent in de lokale taal ‘plek van de olifanten’. Dit schitterende park,  in het zuidoosten van Zimbabwe, wordt nog niet door het grote publiek bezocht. Prachtige rode zandstenen kliffen bieden uitzicht op een uitgestrekte vallei. Gonarezhou  is uniek om zijn uitstekende mogelijkheden om wandelsafari’s te maken. Met een aantal andere grote parken in Mozambique en Zuid Afrika ( o.a. het Kruger N.P.) vormt Gonarezhou het Great Limpopo Transfrontier Park. Hier voel je je één met de natuur.

Kanosafari Mana Pools National Park

Rustig peddelend, bekijk je tijdens een kanosafari in Mana Pools de olifanten en impala’s aan de oever. Onder begeleiding van een ervaren gids zak je de rivier af langs nijlpaarden en krokodillen. ’s Avonds slaap je in een tent. Dit kan, afhankelijk van budget, een luxe mobile camp zijn of een meer basic variant. Luxe of niet… bij beide zul je genieten van de nachtelijke geluiden van de Afrikaanse bush en de schitterende sterrenhemel.

Sluit je safari naar Zimbabwe af met de Victoria Watervallen: de rook die dondert!

De Victoria Watervallen zijn spectaculair en natuurlijk niet te missen! Een goed begaanbaar wandelpad biedt de mogelijkheid een schitterende hike langs de Falls te maken. De enorme hoeveelheden water zie en voél je naar beneden komen. Bij de Vic Falls zijn veel outdoor activiteiten te ondernemen. Bungyjumpen, wildwaterraften, paardrijdsafari’s, vliegen in een ultralight vliegtuigje…voor wie durft is er van alles te doen.

 

Een safari naar Zimbabwe is goed te combineren met een safari naar Botswana, Zuid Afrika of Zambia. Bel ons voor meer informatie.